baca10, spokojnie :diabelski_usmiech
[O2] Terkotanie z lewej strony pod maską
Zwiń
X
-
shark, sprzęgło powciskaj i popatrz wtedy.
ewentualnie jest takie coś w 1.9 co tak terkocze , jakiś elektroniczny cudak , koledzy na pewno wiedzą o co mi chodzi bo ja się nie znam..
[ Dodano: Nie 04 Mar, 12 15:39 ]
na podszybiu bliżej..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
shark, mam propozycję dla Ciebie... odżałuj 10-20 pln i podjedź na stację diagnostyczną. Diagnosta ustali Ci (dając auto m.in. na podnośnik) co może dawać się we znaki. To będzie najprostszy sposób na wykrycie "upierdliwca" i likwidacja go bez zbędnych nerwów."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
tak planuje zrobić, ale może ktoś miał podobny przypadek. Diagnosta rozbierze mi pół silnika a okaże się, że to coś innego.... Tak jak chciał mi jeden specjalista wymieniać żarówki, to planował już filtr powietrze demontować.... Jak krzywe tarcze były to wymieniał półośki... Nie mam dobrych wrażeń z wizyt u mechaników....
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez robekcoolnapinacz paska osprzętu "stoi" czy drga? jeśli drga na 90% sprzęgło alternatora
jesli tu juz sie koledzy tak ochopczo wypowiadaja moze ktos mi podpowie, bo od 2 dni zadnej odpowiedzi, temat powiazany http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57528
Komentarz
-
Ja miałem takie warczenie, terkotanie. Okazało się że sprzęgiełko alternatora zapiekło się. Myślałem z początku że napinacz padł, bo to on właśnie wydawał te dźwięki i podskakiwał pasek. Ale po ściągnięciu paska i złapaniu za kółko alternatora zakręceniu nim i raptowne zatrzymanie alternator powinien się chwilę kręcić, a u mnie zatrzymywał się. Koszt naprawy 130zł (rolka(ina) i wymiana)
Komentarz
-
-
w moim przypadku (efekt podobny) to był napinacz paska dostał luzów i brzęczał
można było to łatwo sprawdzić - odpalasz silnik i przytrzymujesz napinacz- cichło
ale polecam odwiedzenie warsztatuSkoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie
Komentarz
-
Komentarz